Hieronder vindt u programma’s, rapporten en verslagen van activiteiten en organisaties waar Robert Klijn bij betrokken is (geweest).

Op 10 oktober 2019 publiceerde CFA Society VBA Netherlands een flyer met een quote van Robert en anderen ter ondersteuning van hun conferentie Impact investing: how money can do good instead of less harm in Amsterdam.

Naar aanleiding van Earth Overshoot Day op 29 juli werd Robert geïnterviewd door het Radio 1 Journaal en Radio 538. Er verschenen online publicaties van redacties van de NOS, RTLZ en De Morgen.

Peaks publiceerde op 28 december 2018 een artikel op basis van een interview met Robert Klijn en Sietske van der Veen.

IEX Profs publiceerde op 15 oktober 2018 een artikel op basis van een interview met Robert.

Duurzaam beleggen wordt mainstream

Duurzaam beleggen wordt mainstream

Het Financieele Dagblad publiceerde op 15 mei 2018 een bijlage met een artikel op basis van een interview met Robert.

Praktische stappen naar ESG-integratie

Praktische stappen naar ESG-integratie

Op 1 november 2017 was Robert lid van het panel over ESG-Integratie van de Markets Group-bijeenkomst Netherlands Institutional Forum in Amsterdam.

Financial Investigator publiceerde in mei 2017 een column door Robert over echte verandering beleggers kunnen realiseren door bijvoorbeeld het beleggen in green bonds.

Een deelnemer aan de VBA Permanente Educatie Module Duurzaam en verantwoord beleggen: de laatste stand van zaken in theorie en praktijk schreef een positief stukje op LinkedIn op 4 april 2017.

Op 23 maart 2017 was Robert organisator en gastheer van de CFA-VBA-bijeenkomst ESG – Green bonds: Principles put into practice – finding out what matters in Amsterdam.

De complexiteit van ESG integratie in het beleggingsproces

De complexiteit van ESG integratie in het beleggingsproces

IEXProfs publiceerde in oktober 2016 een artikel getiteld Beleggers willen impact na een interview met Robert naar aanleiding van de enquête die werd gehouden onder bezoekers van de paneldiscussie over de complexiteit van ESG integratie in het beleggingsproces op 20 september in Amsterdam. Robert was discussieleider tijdens het seminar Is uw beleggingsbeleid Draghi Proof? van Alpha Research.

Op 28 juli 2016 publiceerde SRI-CONNECT een blog van Robert getiteld Ontario gets rid of thermal coal.

Op 6 juni 2016 publiceerde SRI-CONNECT een blog van Robert getiteld Food for thought: 4D P&L.

Verantwoord Beleggen in de Praktijk

Verantwoord Beleggen in de Praktijk

Op 8 april 2016 was Robert organisator en gastheer van de VBA-bijeenkomst Verantwoord Beleggen in de praktijk in Amsterdam. Het VBA Journaal publiceerde een verslag van de bijeenkomst.

Op 11 september 2015 publiceerde Dr. Raj Thamotheram, Chief Executive van Preventable Surprices het rapport Investors, Climate Risk and Forceful Stewardship: An Agenda for Action. Robert heeft aan de publicatie meegewerkt.

Opening London Stock Exchange

Opening London Stock Exchange

Op 8 september 2015 werden Principles for Responsible Investment en de Sustainable Stock Exchanges verwelkomd bij de opening van de London Stock Exchange. Robert was ook te gast.

Op 26 juni 2015 was Robert organisator en gastheer van de bijeenkomst van VBA en VBDO Bedrijf en Pensioenfonds: Chinese muur of heilige twee-eenheid? Pensioen Pro publiceerde op 29 juni het artikel Philips-fonds geeft voorkeur aan stille engagement naar aanleiding van de bijeenkomst.

Op 8 mei 2015 gaf Robert een interview voor de beurs van Istanbul over de renewable sector in Turkije na afloop van de conferentie van het Centre for Energy and Value Issues (CEVI). Op 22 september 2015 publiceerde CEVI het artikel Sustainable Stock Exchanges dat Marcel Schulze en Robert presenteerden op de CEVI-conferentie.

Interview Borsa Istanbul

Interview Borsa Istanbul

SFM publiceerde een verslag van de bijeenkomst over leiderschap op 18 maart 2015. Robert van één van de deelnemers.

sustainable investment dag

sustainable investment dag

Uitreiking whitepaper Breaking Financial Barriers

Uitreiking whitepaper Breaking Financial Barriers

Op 12 februari 2015 werd Robert geïnterviewd na zijn optreden in het panel tijdens de sustainable investment dag van Singularis Advisors in Amsterdam.

Als mede-auteur bood Robert op 1 december de whitepaper Breaking Financial Barriers aan op het Ministerie van Economische Zaken aan directeur Ondernemerschap Pieter Waasdorp. Er verschenen tevens een persbericht en artikelen in Fammbizz, het FD en op de site van Consultancy.nl.

Op 3 november 2014 organiseerde Robert de VBA-bijeenkomst Verantwoord beleggen: kinderschoenen ontgroeid als volgende stap! in het Rosarium te Amsterdam.

Robert was betrokken bij de organisatie van het event Alpha from Sustainability: Applying best practice to valuation op 7 oktober 2014. Zijn interview met SRI-CONNECT was één van de bronnen.

Op 24 september 2014 was Robert lid van een panel over Integrated Reporting tijdens de Pan-European IR Conference in Brussel.

Financial Investigator publiceerde in september 2014 een column door Robert over het verband tussen innovatie en duurzaamheid.

Het VBA Journaal publiceerde Robert’s indruk van het VBA event Verantwoord Beleggen in Private Equity en een artikel over de naamsverandering van de VBA-commisie verantwoord beleggen in september 2014.

SRI-CONNECT publiceerde een interview met Robert op 26 augustus 2014.

Op 18 juli 2014 publiceerden Sander Quak, Johan Heilbron en Jessica Meijer het artikel ‘The rise and spread of sustainable investing in the Netherlands’ in de Journal of Sustainable Finance & Investment. Robert werd hiervoor geïnterviewd.

Aquisition Finance Award

Aquisition Finance Award

Op 20 november 2013 kondigde Aquisition International aan dat Fair Impact is uitgeroepen tot ESG Consultancy of the Year – Netherlands.

Op 19 november 2013 publiceerde npn het verslag van een rondetafelbijeenkomst getiteld ESG dringt door in de haarvaten van het beleggingsbeleid.

npn ESG rondetafel

npn ESG rondetafel

IR Magazine publiceerde op haar website een interview met onder andere Robert over Corporate Access op 23 oktober 2013.

Op 19 september 2013 was Robert gastheer tijdens het VBA-EFFAS ESG seminar over actief versus passief duurzaam beleggen in het Rosarium te Amsterdam (achtergrond sprekers).

VBA-EFFAS ESG Seminar 2013

VBA-EFFAS ESG Seminar 2013

CSR panel IR conferentie Brussel 2013

CSR panel IR conferentie Brussel 2013

VBA-bijeenkomst Van bommen tot bont – blijft die grens maar schuiven?

VBA-bijeenkomst Van bommen tot bont – blijft die grens maar schuiven?

Fondsnieuws.nl publiceerde op 10 juli 2013 een bijdrage van Alpha Research getiteld Duurzaam beleggen in convertibles kansrijk. Robert verduidelijkt hierin duurzame beleggingstrends.

Op 27 juni 2013 was Robert panellid tijdens de Pan-European IR Conference bij NYSE Euronext in Brussel.

SRI-CONNECT publiceerde op haar website de blog Postcard from SRI in Switzerland – where the money is op 30 mei 2013.

Op 12 april 2013 was Robert gastheer tijdens het VBA-Symposium Van bommen tot bont – blijft die grens maar schuiven? in het auditorium van Symphony, Gustav Mahlerplein 113-115 te Amsterdam Zuid.

VBDO-bijeenkomst AkzoNobel

VBDO-bijeenkomst AkzoNobel

Op 12 maart 2013 sprak Robert tijdens de VBDO Analyst Network bijeenkomst over AkzoNobel. Tevens nam hij deel aan de paneldiscussie.

SRI-CONNECT publiceerde op haar website de blog More blooming tulips – Hurricane Klijn responds op 25 februari 2013.

Op 21 februari 2013 is Robert één van de gastheren tijdens de VBA-bijeenkomst Integrated Reporting heeft de toekomst! bij Rosarium, Amstelpark 1 te Amsterdam.

Op 18 december 2012 gaf Robert een gastcollege bij de Rijksuniversiteit Groningen voor het vak Duurzaam Beleggen en Financieren onder begeleiding van Prof. dr. L.J.R. (Bert) Scholtens, Directeur van het Energy and Sustainability Centre. Het thema was de waarde van duurzaamheidsratings.

In de najaar-editie van SPO blad Spotlight staat op pagina 18 en 19 een interview met Robert uit hoofde van zijn voorzitterschap van de Commissie Duurzaam Beleggen van de VBA.

Op 27 juli 2012 citeert NPN, Nederlands Pensioen & Beleggingsnieuws, Robert in een artikel met als titel Grondstoffenbeleggers op zoek naar bewijs van ethisch gelijk.

Op 11 mei 2012 was Robert één van de gastheren tijdens de VBA-bijeenkomst Duurzaamheid en vastrentende waarden: sustainable duration? bij Rosarium, Amstelpark 1 te Amsterdam.

Op 26 april 2012 was Robert Devil’s Advocate gedurende de Benelux Pensionfund Roundtable van Institutional Investor in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

VBA-bijeenkomst Principles for Responsible Investments: noodzaak voor beleggers

VBA-bijeenkomst Principles for Responsible Investments: noodzaak voor beleggers

Op 12 april 2012 was Robert gastheer tijdens de VBA-bijeenkomst Principles for Responsible Investments: noodzaak voor beleggers bij Euronext, Beursplein 5 te Amsterdam.

Op 22 maart 2012 was Robert devil’s advocate tijdens het seminar Rights and Responsibilities of Institutional Investors van Institutional Investor in het Renaissance Hotel te Amsterdam.

In het eerste nummer van RepRisk Insight van maart 2012 verscheen een interview met Robert over de lessen die geleerd zijn van BP’s olieramp in de Golf van Mexico.

Op 14 december 2011 nam Robert deel aan adviesgesprekken voor bedrijven tijdens de Rabobank International ‘Made in Benelux’ SRI Investor Conference 2011.

Op 18 september 2011 publiceerde de website van VBA Beleggingsprofessionals een interview met Robert over zijn beleggingsfilosofie.

Op 18 mei 2011 was Robert Devil’s Advocate gedurende de Emerging Markets Investment Summit van Institutional Investor in het Hilton Hotel in Amsterdam.

Op 10 maart 2011 was Robert panellid tijdens het seminar Rights and Responsibilities of Institutional Investors van Institutional Investor in het Renaissance Hotel te Amsterdam. Zijn sessie was getiteld “What Can We Learn from the BP Disaster?” Een kort verslag staat op de website van RepRisk.

In december 2010 publiceerde RepRisk het rapport Most Environmentally and Socially Controversial Companies in the year 2010. Gezaghebbende zakenbladen schreven over het rapport.

Robert sprak op 15 december 2010 over Het belang van duurzaamheidstargets voor institutionele beleggers; maakt het verschil? tijdens de NEVIR-bijeenkomst “The value of sustainability targets in the remuneration package” in Amstelveen. Een verslag verscheen in het NEVIR jaarverslag 2010 .

In november 2010 was Robert voorzitter van drie rondetafelbijeenkomsten over duurzaam beleggen die georganiseerd werden door Financial Investigator. De rondetafelgesprekken waren voor pensioenfondsen, consultants en aanbieders. Financial Investigator publiceerde ook een algehele conclusie.

Financial Investigator publiceerde eind september 2010 een interview met Robert naar aanleiding van de start van Fair Impact in 2010.

De Duitse zusterorganisatie van de VBA, DVFA, en de Europese moederorganisatie EFFAS publiceerden in 2010 de derde versie van hun rapport over Key Performance Indicators voor ESG- en CSR-rapportage. Robert werkte mee aan de totstandkoming van de eerste versie.

In 2010 was Robert mede-organisator van en deelnemer aan rondetafelbijeenkomsten over duurzaam vastgoed en microfinanciering. Het VBA journaal publiceerde een verslag over de rondetafelbijeenkomst duurzaam vastgoed in het derde nummer van 2010. In de zomer van 2011 werd het verslag over de rondetafelbijeenkomst microfinanciering gepubliceerd.

In 2009 was Robert mede-organisator van en deelnemer aan een rondetafelbijeenkomst over soft commodities. Het VBA journaal publiceerde een verslag in het eerste nummer van 2010.

In 2008 was Robert voorzitter van een rondetafelbijeenkomst over duurzaam beleggen. Een verslag hiervan verscheen in de eerste editie van 2009 van Financial Investigator.

In 2003 was Robert mede-organisator van het VBA seminar Stand van zaken en toekomst institutioneel duurzaam vermogensbeheer in Nederland. Hij deed een inleiding over engagement en dialoog en schreef hoofdstuk VI in VBA-katern nummer 11: Institutioneel duurzaam vermogensbeheer in Nederland.

Comments are closed.